Vinkit kauneuteen ja hyvinvointiin

Kaunis nainen

Kauneus ja hyvinvointi ovat sidoksissa toisiinsa. Kun kehosi ja mielesi voivat hyvin, näytät kauniimmalta. Hyvinvointi löytyy liikunnasta, oikeanlaisesta ruokavaliosta, riittävästä levosta ja tasapainoisesta mielestä. Kun nämä asiat ovat kunnossa, voi oma kauneuttaan hoitaa laadukkailla ihonhoitotuotteilla ja meikeillä, ja esimerkiksi Kauneuskeskus Kristalli voi tehdä loput poistamalla häiritsevät ihokarvat tai hemmottelemalla sinua ihanalla kasvohoidolla. 

Liikunta antaa kokonaisvaltaista hyvinvointia

Jos et pidä liikunnasta, tarkoittaa se sitä, ettet ole löytänyt omaa lajiasi! Olisiko se jooga, lavatanssit, ratsastus, juoksu tai vaikka höntsäkoris? Liikunta auttaa painonhallinnassa ja se ehkäisee monia sairauksia ja vaivoja. Liikunnan jälkeistä hyvää oloa ei voi hankkia muulla tapaa! Liikunnan harrastaminen näkyy myös ryhdissä ja itsetunnossa, ja itsevarmoja ihmisiä pidetään puoleensavetävämpinä ja seksikkäimpinä. Aloita liikunnan harrastaminen jo tänään vaikka kokeilemalla eri lajeja yksi kerrallaan.

Katso, mitä suuhusi laitat

Ihon, kynsien ja hiusten kunto riippuu paljon siitä, mitä laitat suuhusi – tai mitä jätät sinne laittamatta. Syö monipuolisesti, niin saat kaikki vitamiinit ja hivenaineet (esimerkiksi C- ja E-vitamiinit, sinkin ja kalsiumin) mitä tarvitset voidaksesi hyvin ja ollaksesi kaunis. Ravintolisiä kannattaa käyttää harkiten, sillä monipuolinen ruokavalio riittää terveelle ihmiselle. 

Ruokavalio vaikuttaa myös suolen toimintaan, aineenvaihduntaan ja vaa’an lukemiin, verisuonien kuntoon sekä yleiseen jaksamiseen. Mikäli sinulla on mitä tahansa ongelmia terveyden kanssa, aloita laittamalla ruokavalio kuntoon. Äkilliset ja akuutit vaivat kannattaa tarkastuttaa lääkärillä, mutta usein oireisiin voidaan saada apua ja helpotusta oikeanlaisella ruokavaliolla. Liian rasvainen ja yksipuolinen ruoka altistavat muun muassa iho-ongelmille, selkävaivoille, sydän- ja verisuonitaudeille sekä esimerkiksi kakkostyypin diabetekselle. Ruokavalioremonttiin saa apua esimerkiksi terveyskeskuksista tai ravintoneuvojilta.

Päihteet pilaavat ihon

Päihteet pilaavat usein myös ihon. Jos syöpäriski ei saa sinua lopettamaan tupakointia, googleta hetki sitä, mitä tupakka tekee iholle. Tupakoivan naisen iho vanhenee nopeammin: se muuttuu harmahtavaksi, siihen syntyy suuria huokosia ja se alkaa roikkua. Myös liiallinen alkoholin käyttö vaikuttaa ihon ja kehon hyvinvointiin. Tarvittaessa voit hakea ammattiapua tupakoinnin, alkoholin tai huumeiden käytön lopettamiseen.

Riittävä lepo virkistää ja kaunistaa

Kuka ruuhkavuosia elävä ehtii nukkua 9 tuntia yössä? Yritä nukkua edes 8 tuntia, hätätapauksissa 7 tuntia, niin voit paremmin. Aivot toimivat paremmin, kun nukut tarpeeksi, ja riittävä lepo näkyy myös ihon ja mielen hyvinvoinnissa! Säännölliset rutiinit ovat tärkeitä – kannattaa käydä nukkumaan aina samaan aikaan herätäkseen virkeänä valmistamaan ravitsevaa aamiaista. Myös ihonhoidossa säännöllisyys palkitaan: älä jätä väliin ilta- tai aamupesua tai jokaviikkoista kuorintaa!

Jos kärsit stressistä tai unettomuudesta tai molemmista yhtä aikaa, käänny lääkärin puoleen. Vielä ennen lääkärikäyntiä voit kokeilla joogaa tai meditointia, joista moni on saanut avun stressiin ja unettomuuteen. 

Jos mielesi on kuormittunut liikaa, voi lääkäri ohjata psykologille tai esimerkiksi psykoterapeutille, jolla on kokemusta mielen lukkojen avaamisesta. Tärkeintä on saada oma nuppi kuntoon, sillä stressi tai esimerkiksi ahdistuneisuus voi viedä elämänilon.

Luonnonkosmetiikka ei tuki ihohuokosia

Naisille myydään paljon suoraan sanoen luokattoman huonoa kosmetiikkaa. Kosmetiikkatuotteissa on usein mikromuoveja tai ihoa ärsyttäviä kemikaaleja ja synteettisiä hajusteita. Kosmetiikkatuote saattaa myös estää ihoa hengittämästä tukkimalla ihohuokoset. Kannattaa muistaa, että kaikki iholla levitetty voi päätyä elimistöömme, ja valita kosmetiikkatuotteet huolella. Luonnonkosmetiikassa ei ole mitään iholle tai ympäristölle vahingollista, eikä luonnonkosmetiikka edes ole kovin kallista. Kasvovoiteet voi korvata kasviöljyillä – luontaistuotekaupan myyjä osaa auttaa valitsemaan erilaisten öljyjen joukosta sopivimman – ja raskaat meikkivoiteet keveillä mineraalimeikeillä. Kuivaan ihoon voi saada helpotuksen niin yksinkertaisista asioista kuin laskemalla kasvojenpesuveden lämpötilaa ja sivelemällä kasvoilla saunassa hunajapurkin jämät.

Kauneushoitolassa saa ansaittua hemmottelua

Kauneushoitolakäynneistä pitäisi tehdä pakollisia! Jokainen nainen on ansainnut hemmotteluhetken, minkä aikana asiantunteva kosmetologi tekee perusteellisemman ihonpuhdistuksen tai vaikka manikyyrin. Kauneushoitolassa voi usein nautiskella myös hieronnasta. Rentoutuminen tuo iloisen mielen, mikä kaunistaa kenet tahansa – jokainen nainen on kauneimmillaan, kun hän hymyilee niin, että hymy ulottuu silmiin asti. Sanotaan myös niin, että nainen on kauneimmillaan heti saunasta tultuaan. Kokeile myös saunan uudistavaa ja rentouttavaa vaikutusta – saunailta hymyilyttää kahta enemmän, jos saat lauteille mukaan hyvän ystäväsi!

viimeisimmät artikkelit

katso lisää

Pillerit kädessä

Steroidien sivuvaikutukset

Anaboliset steroidit ovat miessukuhormonin eli testosteronin tapaan vaikuttavia hormonivalmisteita. Ne ovat siis testosteronin synteettisiä johdannaisia, joiden käyttö erityisesti dopingaineena voimaharjoittelun yhteydessä on valitettavan yleistä, haittavaikutuksista

Ruoka

7 suosittua proteiinin lähdettä

Proteiini on yksi kolmesta makroravintoaineesta, mitä tarvitsemme suhteellisen paljon päivän aikana. Muut makrot ovat hiilihydraatit ja rasvat. Proteiinia tarvitsevat paitsi lihakset myös jokainen solumme. Kannattaa

Nainen treenaa

Näin suunnittelet kuntosalin kotiin

Asunto kalustettuna Tampereelta – jos vuokraat sellaisen, voiko sinne rakentaa oman kuntosalin? Voi, kunhan huolehtii siitä, etteivät kuntosalilaitteet tuhoa lattiaa. Vuokranantajalta pitää kysyä, saako seiniin