Retkeily koiran kanssa

Millaisissa paikoissa koiran kanssa voi retkeillä? Entä voiko koiraa ottaa mukaan kaikille retkille? Mitä pitää huomioida ja mitä varusteita on hyvä olla mukana?

Koiran kanssa retkeily

Retkeilypaikat

Kodin lähellä olevat kadut ja polut ovat varmasti tulleet tutuiksi jokaiselle koiran omistajalle. Välillä tekee mieli lähteä uusille lenkkipoluille. Mihin sitten lähtisi koiran kanssa? Parhaita paikkoja ovat ne, joissa ei ole muita ulkoilijoita. Näin koira saa juosta rauhassa vapaana häiritsemättä muita ulkoilijoita ja luonnossa liikkuessa. Monet koirat nauttivat saadessaan pulahtaa raikkaaseen veteen kesken retkeilyn. Luonto onkin ehdottomasti paras paikka retkeillä koiran kanssa. Meren tai järven rannoilla on mukavia retkeilypaikkoja. Lenkkiloput ovat koirien tassuille paljon lempeämpiä, kuin asfalttiset tiet. Koirat tykkäävät todella paljon juoksennella metsissä. Hyvin koulutetun koiran voi päästää vapaaksi, kunhan koira ei retkeillessäkään häiritse muuta luontoa tai ihmisiä. Jos retkeily luonnossa ei onnistu, ovat puistot mukavia retkipaikkoja. Koira kulkee puistoissa mukana innoissaan ja seuraa kaikkea näkyvää ympärillään. Koirapuistot ovat paikkoja, joissa koiran saa päästää vapaaksi aidattuun tilaan. Omistaja voi olla joko mukana aitauksessa tai katsella koiran leikkejä aitauksen ulkopuolelta.

Varusteet

Koira valjaissa

Koiran kanssa retkeilyyn on hyvä varautua muutamalla tärkeällä tavaralla ja varusteella, jotka takaavat onnistuneen retken koiran kanssa. Itselle kannattaa valita sään mukaiset varusteet ja hyvät kengät sen mukaan, mihin olette menossa retkelle. Koiralle on tärkeää varata mukaan juotavaa ja vesikuppi. Kuppi kuumaa tai kylmää juomaa on myös hyvä ottaa mukaan itselle retkeillessä koiran kanssa. Eväät ovat yksi retken koho kohdista ja evääksi on hyvä valita syötävää niin koiralle, kuin omistajallekin. Jokaisessa retkeilypaikassa ei ole mahdollista pitää koiraa vapaana. Niinpä hihna ja panta tai valjaat ovat ehdottoman tärkeät varusteet varata mukaan. Etsiessäsi koirallesi valjaita, löydät parhaat koiran valjaat sovittamalla valjaita koirallesi. Netistä löytyy myös hyviä valjaita ja niiden ostoon tarvitset muutaman mitan koirastasi. Näin voit varmistua siitä, että valjaat ovat varmasti sopivat koirallesi ja koira viihtyy niissä hyvin.

Retkellä

Heräätte kauniina kesäisenä aamuna, sinä ja koirasi. Yökosteus kimmeltää vielä puissa juodessasi joka aamuista kahviasi terassilla nauttien lintujen laulusta ja hiljaisuudesta. Läheisestä metsästä kuuluu rasahdus ja paras ystäväsi nostaa kuononsa ilmaan maassa vierelläsi ja kuuntelee tarkasti. Enää ei kuulu mitään. Ystäväsi kuono laskee takaisin tassun päälle. Sää näyttää niin kauniilta, että päät lähteä koirasi kanssa retkelle. Laittaessasi eväitä reppuun kahvin ja vesipullojen seuraksi, paras ystäväsi heiluttaa häntäänsä innokkaana lattiaa vasten. Hän vaistoaa, että nyt on jotain todella mukavaa tiedossa. Puet koirallesi valjaat päälle ja astutte ulos ovesta mukavasti lämpenevään päivään. Ajat autolla tutun retkeilyreitin alkupäähän ja päästät koirasi autosta ulos. Häntä heiluen hän alkaa haistelemaan luontoa ja lähellä pauhaavan meren tuoksua. Lähdette kulkemaan pitkospuita pitkin kosteikon läpi ja pääsette meren rannalle. Koirasi on aivan innoissaan ja juoksette yhdessä rannalle. Vesi on jo lämmintä ja päätät mennä itsekin uimaan. Koirasi on aivan innoissaan, kun heität sille kepin kauas rannasta ja juoksee suoraa päätä sitä hakemaan. Lähdet itsekin uimaan koirasi pulikoi kepin kanssa luoksesi. Heität keppiä kohti rantaa ja käännyt itsekin uimareissun päätteeksi kohti rantaa. Vannalla kuivattelette ja syötte eväänne. Ranta on autio ja koirasi saa juosta vapaana pitkin pitkää rantaa. Lopulta suuntaatte takaisin metsään ja katsotte, kuinka orava kiipeilee läheisessä puussa. Koirasi haluaisi mennä innoissaan leikkimään oravan kanssa, mutta komennat sen pysymään paikallaan, ettei orava säikähdä turhaan. Koirasi nauttii luonnossa olosta vähintään yhtä paljon, kuin sinä! Auringon säteet lämmittävät teitä retkellänne ja löydätte jo jopa kypsiä mustikoita! Herkuttelet mustikoilla ja koirasi tulee hotkimaan oman osansa. Lintujen visertäessä ja lentäessä kävelette loppumatkan autollesi ja ajatte kotiin. Retki oli mukava ja antoisa. 

Retkeily koiran kanssa on mukavaa ja koira on aina valmis leikkimään. Onpa kyseessä juoksuleikit pallon tai kepin kanssa tai uiminen niin koirasi on heti valmiina. Voit keksiä koirallesi loputtomasti tekemistä ja siitä huolimatta se on aina valmis uusiin leikkeihin ja retkiin. Retket ovat mukava tapa viettää vapaa-aikaa ja ne auttavat jaksamaan myös arjessa.

viimeisimmät artikkelit

katso lisää

Pillerit kädessä

Steroidien sivuvaikutukset

Anaboliset steroidit ovat miessukuhormonin eli testosteronin tapaan vaikuttavia hormonivalmisteita. Ne ovat siis testosteronin synteettisiä johdannaisia, joiden käyttö erityisesti dopingaineena voimaharjoittelun yhteydessä on valitettavan yleistä, haittavaikutuksista

Ruoka

7 suosittua proteiinin lähdettä

Proteiini on yksi kolmesta makroravintoaineesta, mitä tarvitsemme suhteellisen paljon päivän aikana. Muut makrot ovat hiilihydraatit ja rasvat. Proteiinia tarvitsevat paitsi lihakset myös jokainen solumme. Kannattaa

Nainen treenaa

Näin suunnittelet kuntosalin kotiin

Asunto kalustettuna Tampereelta – jos vuokraat sellaisen, voiko sinne rakentaa oman kuntosalin? Voi, kunhan huolehtii siitä, etteivät kuntosalilaitteet tuhoa lattiaa. Vuokranantajalta pitää kysyä, saako seiniin